Rabu, 19 Februari 2014

Kelebihan Simkad Tunetalk Toneexcel berbanding Simkad Syarikat Lain

23 faedah tunetalk,kelebihan tunetalk, apakah toneexcel,faedah toneexcel,simkad prepaid tunetalk, insuran prepaid
Kelebihan Simkad Tunetalk Toneexcel berbanding Simkad Syarikat Lain, Jika anda menggunakan prepaid, sila baca seterusnya. Ramai pembaca blog ini masih belum tahu kelebihan dan manafaat simkad tunetalk toneexcel berbanding prepaid maxis, digi dan sebagainya. TuneTalk sebuah syarikat yang kukuh telah menggunakan duit pengiklanan dan melancarkan program komuniti referal bagi pengguna tunetalk.

Jika prepaid biasa anda guna anda beli dan bayar dan habis macam tu sahaja. Tapi bila anda guna Tunetalk toneexcel anda akan dapat banyak manafaat bila anda topup dan perkenal pada rakan rakan anda.

KELEBIHAN SIMKAD TONE EXCEL :

1. Setiap kali anda topup, anda akan mendapat point dan point tersebut boleh dikumpul tanpa tarikh luput. Point-point tersebut boleh ditukarkan dengan TIKET KAPAL TERBANG AIR ASIA. Atau, anda boleh tukarkan kepada smart phone.

2. Anda topup sekurang-kurang nya RM20 dalam sebulan secara terkumpul, anda akan
dilindungi insurans (PA Insurans) sejumlah RM100 RIBU oleh TUNE INSURANS.

3. Anda juga berpeluang melancong SECARA PERCUMA.

4. Anda boleh menggunakan semula nombor handphone kesayangan anda yang sedia ada
(Hanya Tukar Plan Ke TuneTalk).

5. Sekiranya anda bercadang untuk mengambil nombor baru, anda boleh pilih
nombor 4 angka terakhir (010-XXX????).

6. Terbuka kepada semua golongan (berumur 12 tahun keatas).




wow Tone Excel Info: Simkad TuneTalk ToneExcel Ajaib dan menguntungkan

wow Tone Excel Info: Simkad TuneTalk ToneExcel Ajaib dan menguntungkan: Cara BUAT DUIT DENGAN SIM AJAIB DAN HP ANDA, Nak Tau baca selanjutnya, atau klik http://gotoneexcel.blogspot.com/ Syaratnya ====== 1. ...

Khamis, 13 Februari 2014

Gambar Indah Perlis 2014

Gambar Indah Perlis 2014, ini beberapa gambar yang sempat di kumpul untuk tatapan generasi kini dan akan datang, Gambar juga mempu mencerita dan mampu memberi sejarah suatu lokasi. Perlis kaya dengan tempat menarik, Apa yang perlu dibuat oleh kerajaan Negeri Perlis ialah naik taraf dan sediakan kemudahan untuk orang mudah sampai.

Selain promosi sediakan kemudahan untuk pelancong

Gambar 2014 Perlis Indah lagi mempersonakan:

Gambar Indah Perlis 2014, gambar  menarik perlis, lokasi menarik perlis, pelancongan perlis, berita perlis, apa yang best perlis

Gambar Indah Perlis 2014, gambar  menarik perlis, lokasi menarik perlis, pelancongan perlis, berita perlis, apa yang best perlis

Gambar Indah Perlis 2014
Gambar Indah Perlis 2014

Gambar Indah Perlis 2014, gambar  menarik perlis, lokasi menarik perlis, pelancongan perlis, berita perlis, apa yang best perlis

Gambar Indah Perlis 2014, gambar  menarik perlis, lokasi menarik perlis, pelancongan perlis, berita perlis, apa yang best perlis
Gambar Indah Perlis 2014, gambar  menarik perlis, lokasi menarik perlis, pelancongan perlis, berita perlis, apa yang best perlis

Gambar Indah Perlis 2014, gambar  menarik perlis, lokasi menarik perlis, pelancongan perlis, berita perlis, apa yang best perlis

Gambar Indah Perlis 2014, gambar  menarik perlis, lokasi menarik perlis, pelancongan perlis, berita perlis, apa yang best perlis, masjid raja kangar





Kg Sg Baru Utan Aji 01000 Kangar

Gambar Indah Perlis 2014, gambar  menarik perlis, lokasi menarik perlis, pelancongan perlis, berita perlis, apa yang best perlis

Kangar

Sungai Batu Pahat Perlis

Muzium Kota Kayang



Winter Wind Perlis Jan 2014


Maicafe Kangar

Keindahan Tasik Melati Perlis

Keindahan Tasik Melati Perlis, ini dia shot dari seorang photograf yang menarik untuk di kongsi, Gambar pemandangan indah tasik melati Perlis. Sesuai untuk tempat merehat minda sambil bersiar menikmati udara segar nyaman di Tasik Melati

Lokasi Tasik Melati ,  Tasik ini terletak di Jalan Santan, 10 KM dari Bandar Kangar. Pada asalnya Tasik Melati adalah sebuah tasik atau paya terbiar dipenuhi tumbuhan liar dinamakan kercit.
Menariknya Tasik ini tidak pernah kering airnya dan menjadi sumber air utama kepada petani untuk kegiatan pertanian. Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) telah mula membangunkan paya ini pada tahun 1977 dengan membina ban utama bagi meninggikan paras air untuk membekalkan air ke kawasan tanaman padi seluas 350 ekar.

Peta Lokasi Tasik Melati

View Larger Map Gambar Keindahan Tasik Melati, Gambar oleh Vijendren @ VJ


Keindahan Tasik Melati Perlis, Tasik Melati Perlis, Tempat menarik, pelancongan perlis,

Keindahan Tasik Melati Perlis

Keindahan Tasik Melati Perlis

Keindahan Tasik Melati Perlis

Tapak Pelupusan Sampah Pauh Terbakar

Tapak Pelupusan Sampah Pauh Terbakar. Ni cerita musim kering lagi panas, Sejak beralih angin minggu lepas, cuaca perlis dah mula berubah. Siang amat panas dan malam sejuk. Rumput di padang dah mula layu dan amaran jangan buang puting rokok merata rata.

Pada 12 Feb 2014 Tapak pelupusan sampah di Pauh Perlis telah terbakar, Asap tebal boleh dilihat sejauh 10  km danmurid  beberapa sekolah sekitar Bandar Arau Pauh di benar pulang awal

Gambar untuk rujukan anak cucu selepas ini.

Tapak Pelupusan Sampah Pauh Terbakar, pauh perlis 2014

Tapak Pelupusan Sampah Pauh Terbakar, pauh perlis 2014

Tapak Pelupusan Sampah Pauh Terbakar, pauh perlis 2014

Rabu, 12 Februari 2014

Stesen KTM Bukit Keteri Perlis Dah Siap

Stesen KTM Bukit Keteri Perlis Dah Siap, keretapi elektrik KL padang besar, landasan berkembar KTMB, harga tiket keretapi, ETS, train ktmb, gamuda ktmb, kos landasan berkembar
Stesen KTM Bukit Keteri Perlis Dah Siap, Selepas cerita pasai KTM Arau, kini KTM Bukit Keteri pula. Nah ni baru canggih Perlis, Nampak macam di Tokyo lah pula, Tak lama lagi Keretapi Elektrik KL Padang Besar akan beroperasi.

Arau, Bukit Keteri Perlis, ETS, keretapi elektrik ipoh padang besar, melancong dengan keretapi,


Dijangka akhir 2014 akan beroperasi. Sama sama kita tunggu.

Selasa, 11 Februari 2014

Pengalaman Melancong Dengan Keretapi

Menarik juga bila naik keretapi, lebih menarik jika ada pakej pakej dari Persatuan  pelancongan Keretapi. Bermula tahun baru 2014, Persatuan Pelancongan Kereta Api (RTAM) dengan kerjasama Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) serta Kementerian Pelancongan melancarkan pakej percutian menarik ke pelbagai destinasi di Semenanjung Malaysia.

Bersempena Tahun Melawat Malaysia (TMM) 2014, dan juga untuk mencapai sasaran kementerian menarik 28 juta pelancong dalam dan luar negara, RTAM menawarkan pelbagai pakej percutian menarik.

Anda boleh memilih pakej 3 hari 2 malam dengan tinggal di rumah inap dan di pusat peranginan yang meliputi bahagian utara dan timur Semenanjung Malaysia.

Terdapat juga sehingga empat pakej pelancongan harian dengan harga bermula dari RM200 serta peluang mengunjungi tempat menarik seperti kolam air panas dan menjelajah kawasan warisan.

RTAM turut menawarkan pakej percutian dengan tempat tinggal di lebih 20 rumah inap seperti di Kedah, Melaka dan Kelantan di bawah pakej percutian bermula dari RM500.

Harap RTAM tak lupa perlis, yang banyak juga tempat menari, seperti Arau, Kangar, Kuala Pelis dan Gua Kelam dekat padang besar.

Pelancong yang naik keretapi mencerita pengalaman mereka.

Bagi Abdul Razak Mohamed Adan, 24, dari Somalia yang belajar di Almadinah International University (MEDIU) di sini, beliau merasa begitu teruja dengan pengalaman yang diperolehinya setelah menyertai pakej percutian rumah inap RTAM.

"Percutian ini satu pengalaman yang berbeza sekali daripada penginapan di hotel. Di hotel anda tidak akan dapat menikmati keselesaan sebenar terutamanya apabila berada jauh dari rumah sendiri.

"Dengan pakej ini, saya dapat keluarga angkat dan tinggal dengan mereka untuk sepanjang tempoh percutian ini," katanya.

Menurut Abdul Razak, antara pengalaman yang tidak mungkin dapat dilupakan ialah menghadiri majlis perkahwinan tradisional orang Melayu.

Beliau juga berkesempatan melihat kerja-kerja memulihara seni bina bersejarah seperti Jambatan Victoria di Kuala Kangsar yang dibina sekitar era pemerintahan Ratu Victoria pada 1897.

AMAT MENARIK

Yunia Vivi Kartika Surianto, 20, berkata beliau tertarik dengan pakej percutian yang ditawarkan RTAM dan menyertai program rumah inap di Ipoh, Perak.

Menurut pelajar yang berasal dari Jakarta ini, meskipun tempoh percutiannya singkat tetapi begitu menyeronokkan.

"Banyak tempat yang saya dan peserta-peserta lain lawati dan banyak pula gambar yang dapat saya rakamkan.

"Antara pemandangan indah adalah di lokasi-lokasi menarik serta bersejarah seperti bandar diraja Kuala Kangsar, Masjid Ubudiah dan Istana Bukit Chandan.

"Di tempat-tempat yang kami singgah itu, kami dapati orang-orang tempatan begitu peramah dan mudah mesra. Banyak yang kami pelajari. Makanan juga enak. Saya juga suka dengan suasana kehidupan desa," tambahnya.

Pelajar ini turut menyatakan beliau tidak sabar untuk berkongsi pengalaman percutiannya dengan rakan-rakan lain dan merancang untuk mengambil pakej percutian RTAM yang lain.

Mereka yang ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai pakej percutian yang diuar-uarkan ini boleh melayari laman sesawang RTAM di www.malaysiarailwaytourism.weebly.com. atau mengirim emel ke secretariat.rtam@gmail.com atau menelefon +60173641157/ +60193268480.

Aktiviti Musim Timur atau aktiviti selepas menuai padi di Perlis

Aktiviti Musim Timur atau aktiviti selepas menuai padi di Perlis. Ketika ini musim berangin, cuaca sejuk pagi dan tengahari mulai panas dan kering. Bulan Feb 2014 cuaca di Perlis kering, berangin dan aktiviti popular ialah bermain wau dan bermain bola di padang sawah padi.

Wau adalah aktiviti yang selalu di main oleh kanak kanak dan dewasa. Tapak kosong waktu ini memang banyak. Jadi orang Perlis bebas memilih tapak lapang untuk bermain wau.

Lihat gambar aktiviti orang Perlis ketika  ini:

Aktiviti Musim Timur atau aktiviti selepas menuai padi di Perlis

Aktiviti Musim Timur atau aktiviti selepas menuai padi di Perlis

Aktiviti Musim Timur atau aktiviti selepas menuai padi di Perlis

Aktiviti Musim Timur atau aktiviti selepas menuai padi di Perlis

Aktiviti Musim Timur atau aktiviti selepas menuai padi di Perlis
Kampung Sungai Padang Perlis Feb 2014

Hadapan Taman Kemajuan Kangar Feb 2014


Bermain bola di  tanah sawah

pida 3 semut gatal, hakimi pida 3, bermain bola di sawah
Kg Pida 3 Semut Gatal Arau Perlis Feb 2014